jak dobrze wyglądać nago :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karolca
    Rider
    • 2009
    • 431

pantol, a jak klient kasy a nie i tylko dupę zawraca? Bo on ma ochotę pooglądać :roll:

LANEK

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez karolca
      Bo on ma ochotę pooglądać :roll:
      ale to całe sprzedawanie chyba na tym się zasadza, zrezygnowany poszedłem tylko obejrzeć tą super nowość i kupiłem cholerną Skodę i to w krótkich abcugach
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• pantol
        Elegance
        • 2004
        • 754

pantol, a jak klient kasy a nie i tylko dupę zawraca? Bo on ma ochotę pooglądać :roll:
        No to wtedy są kredyty Dobry sprzedawca i tak sprzeda ..... :twisted:
        Jarek "Vinci"

Komentarz

• karolca
          Rider
          • 2009
          • 431

szkoda, ok. ale są tacy ludzie, co po prostu chodzą i oglądają. I nie mają zamiaru kupić, bo chcą sobie pooglądać. I nie mam na myśli wyłącznie samochodów. Cokolwiek.
          Lubię jechać do marketu budowlanego i pooglądać płytki ceramiczne. O tak, dla przyjemności. I nie mam zamiaru nic kupić. NIC.
          ale to chyba trzeba być kobietą :diabelski_usmiech

LANEK

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

szkoda, ok. ale są tacy ludzie, co po prostu chodzą i oglądają. I nie mają zamiaru kupić, bo chcą sobie pooglądać. I nie mam na myśli wyłącznie samochodów. Cokolwiek.
            Lubię jechać do marketu budowlanego i pooglądać płytki ceramiczne. O tak, dla przyjemności. I nie mam zamiaru nic kupić. NIC.
            wiesz, co, to chyba inaczej działa -> nie mam zamiaru zmieniać samochodu w tej chwili, albo nie mam kasy, ale interesuje mnie to co się nowego pojawia na rynku, jadę tylko obejrzeć nie chcę nic kupować, ale jeśli mi się spodoba i będę spoko potraktowany, to jak nadejdzie czas na zmianę, albo na przykład zmieni się moja sytuacja finansowa to wrócę właśnie tam i kupię, to jest nic innego jak taka sprzedaż odłożona w czasie, po prostu sprzedawca zarobi później ale zarobi, może jest mniejsze prawdopodobieństwo, ale jest.

a ja jak będę MUSIAŁ kupić Opla to do Abeximu nie pójdę na pewno, mimo, że facio już tam pewnie nie pracuje :lol:
            IMO tak to właśnie działa.

Ty chyba też nie powinnaś wywalać potencjalnego super sprzedawcy,tylko dlatego, że nie jest w garniturze, tylko profesjonalne oko powinno taką złotą kurę rozpoznać i w ten garnitur włożyć.
            tak to widzę.
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• karolca
              Rider
              • 2009
              • 431

Zamieszczone przez szkoda
              Ty chyba też nie powinnaś wywalać potencjalnego super sprzedawcy,tylko dlatego, że nie jest w garniturze, tylko profesjonalne oko powinno taką złotą kurę rozpoznać i w ten garnitur włożyć.
              tak to widzę.
              jakby to się faktycznie sprawdzało, to byłoby zaje***
              ale niestety, przez 5 lat jeszcze się nie zdarzyło Jak taki człowiek był zainteresowany pracą, to albo nie przyszedł na drugie spotkanie albo nie potrafił wydusić z siebie słowa. Złote kury zdarzają się rzadko, i najczęściej trafiają z polecenia lub przechodzą z innej firmy z tej samej branży (która albo straciła płynność finansową, albo upadła).
              Każdy ma szansę, kto w czasie rozmowy pokaże, że faktycznie nadaje się do tej pracy.

[ Dodano: Sro 28 Lip, 10 18:46 ]
              Poza tym jesli ktoś przychodzi w dresie i brudem za paznokciami na rozmowę kwalifikacyjną to sam sobie nie wystawia dobrej wizytówki :/ są pewne zasady 'sawuar vwiwru', które obowiązują każdego... nawet złotą kurę :twisted:

LANEK

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Poza tym jesli ktoś przychodzi w dresie i brudem za paznokciami na rozmowę kwalifikacyjną to sam sobie nie wystawia dobrej wizytówki :/ są pewne zasady 'sawuar vwiwru', które obowiązują każdego... nawet złotą kurę :twisted:
                tak jak powiedziałem -> "TYLKO ze względu na garnitur"
                a nie ze względu na smród, brud, bezzębność i temu podobne atrybuty
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• winni77
                  RS
                  • 2009
                  • 2183
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Misiekoctavia
                  Wg. mnie jak ktos przychodzi do salonu to nie bez kozery i chce obejrzec, zrobic rekonesans rynkowy ew. kupic auto bo jest zdecydowany, a praca sprzedawcy jest wlasnie przedstawienie w jak najlepszym swietle oferowanego towaru.
                  Są jeszcze inne przypadki, oprócz wymienionych powyżej. Są ludzie którzy po prostu lubią się przejechać, zupełnie bez zamiaru kupna.
                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Morgoth
                    loru napisał/a:
                    znaczy co :?: do biedronki po fajki i piwko mam iść w garniturku ?

A oni tak Ciebie tam przyjmują? W garniakach? To u mnie są chyba inne Biedronki :lol:
                    oczywiście, że nie, mocno przejaskrawiony przykład ale to oni mają się "starać" a nie ja
                    ich zachęcać do tego żeby mi sprzedali auto.

Zamieszczone przez Morgoth
                    Auta się nie klupuje jakby to były kartofle, czy Twoje fajki i piwo w Biedronce.
                    no kiedyś auto w rodzinie to był wykładnik luksusu/statusu społecznego a teraz auto służy jako narzędzie pracy i spora cześć ludzi idzie je kupować tak jak idzie kupować młotek w Castoramie.
                    Ja przynajmniej tak to widzę, no ale kto co woli

- kochanie posiedzisz jutro z bliźniakami ? chciał bym połazić po sklepach
                    - a co chcesz kupić ?
                    - nic, tak sobie chcę połazić i pooglądać

no nie rozumiem tego ale skoro jej (żonce) sprawia to przyjemność to niech sobie jedzie i połazi
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• karolca
                      Rider
                      • 2009
                      • 431

loru, podałam przykład z tym łażeniem.

ale kobiety (niestety) tak mają... dobrze, jeżeli nie wydają przy tym fortuny, bo znam takie, które MUSZĄ kupować chodząc po sklepach dla "odchamienia się"

LANEK

Komentarz

• rkb
                        RS
                        • 2008
                        • 2152
                        • Rapid Spaceback (NH1)
                        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

kupowalem samochod w krotkich spodenkach i tshircie, nie wyobrazam sobie inaczej bo bylo na dworze grubo ponad 30 a na rekonesans przyjechalem autem bez klimy
                        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• doctore
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 205

O cholera!!! :shock:
                          Ale wywołałem w sposób niezamierzony burzę niewinnymi krótkimi spodenkami. Nie przypuszczałem, iż będzie to tak drażliwy temat.

Umówmy się tak: aby zakończyć tę dyskusję, niech każdy z nas ubiera się jak chce i jak lubi a jak zostaniemy potraktowani to problem sprzedających i relacji na linii sprzedawca-kupiec. Do każdego tematu trzeba i tak podchodzić indywidualnie.

Zakończmy te dysputy definitywnie.

Pozdrawiam wszystkich
                          Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.

Komentarz

• karolca
                            Rider
                            • 2009
                            • 431

Zamieszczone przez drgranatt
                            niech każdy z nas ubiera się jak chce i jak lubi
                            tylko tak, nigdy inaczej.

LANEK

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez drgranatt
                              Nie przypuszczałem, iż będzie to tak drażliwy temat.
                              ale on chyba nie jest drażliwy
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• karolca
                                Rider
                                • 2009
                                • 431

ale on chyba nie jest drażliwy
                                no raczej.
                                wszyscy myslimy podobnie. Że każdego należy traktowac równo.

LANEK

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

a chłopakom, których się (jak dla mnie) bez powodu wbija w te mundurki naprawdę szczerze współczuję, bo na dzień dzisiejszy sobie czegoś takiego nie jestem w stanie wyobrazić w moim przypadku.
                                  Dwa lata męczyłem się w takim dziadostwie uprawiajac robotę na ostatnim piętrze błekitnego wieżowca... Wreszcie powiedziałem dość i zaminiłem garnitur na "gumioki" i odblaskową kamizelkę... Nie żałuję... A tak na marginesie: ja kupuję usługi/materiały za (nierzadko) kilka(naście/dziesiąt) milionów PLN i często zdarza mi się, że ja (jako kupujący) zapomnę się (od 5 dni) ogolić, a sprzedający przychodzi w upier(...)onych gumiakach i dogadujemy się jak ludzie... Nie wyobrażam sobie siebie ponownie siedzącego za biurkiem i w gajerze... (no chyba że za 2x większą kasę)...
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Andrev3
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 6116

więc tak... my jako sprzedawcy samochodów musimy siedzieć w gajerach mimo iż kasy nie zarabiamy kokosowej
                                    Dlaczego w garniaku? Bo już się tak utarło i nikt sobie nie wyobraża tego żeby w salonie siedzieli sprzedawcy w japonkach i koszulkach. A szkoda bo byłoby to wygodniejsze, żeby choć jeansy pozwolili nosić

Co do pytania Szkody, tzw. APACZE (czyli Czy mogę w czymś pomóc... Nie jA Pacze ) to tak samo klienci jak każdy inny, skoro pofatygował się do nas żeby przyjechać i coś obejrzeć to zapewne jak nie dziś czy za miesiąc to za rok lub 5 będzie chciał zmienić samochód albo w ogóle sobie go kupić. Co prawda nas sprzedawców lekko to denerwuje, jak starasz się zagadać a tu odpowiedź ja patrzę. Bo trzeba się oderwać do kompa gdzie np. czytasz artykuł na WP lub przeglądasz zdjęcia na NK typu EGYPT 2010 :haha:

A co do udziału procentowego w sprzedaży wśród APACZY... więc na 100% takich ludzi w pierwszym miesiącu 0% kupuje, w pierwszym półroczu około 1-2% po roku może do 10% się dobije.
                                    W sztukach można liczyć że z APACZY samochód kupuje jakieś 10-15 osób rocznie. Wszystko zależy od marki i salonu.

I nie ukrywam również, że tacy ludzie ubrani normalnie (czyt. jeansy, podkoszulek itp.) są w rozmowie handlowej spokojni, kulturalni i jak już wcześniej napisałem normalni.

A co po niektórym wydaje się że jak założą garnitur to nie ma bata, kim on nie jest. Są też tacy co prowadzą grzeczną rozmowę ale i trafiają się tzw KOZAKI

A najbardziej lubię klientów którzy przyjeżdżają do mnie, żeby się upewnić że zrobili dobry zakup samochodu innej marki. Zajeżdża pod salon nówką sztuką, jeszcze się świeci... i pyta o samochód tej samej klasy u mnie...

A co ja wtedy robię? Może to troszkę chamskie... ale robię mu cenę na samochód z max wyposażeniem totalnie po kosztach. Po usłyszeniu ceny rozmowa się zazwyczaj kończy tekstem że "Ford gówno wort", na co ja z uśmiechem i wcześniejszym zapytaniem czy mogę zapodać ripostę mówię... "Nie każda morda pasuje do Forda"

Pośmiejemy się i rozstajemy z informacją że jak będzie znów zmieniał samochód to się u mnie pojawi
                                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• bzyq_74
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3467
                                      • Volkswagen
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Kolega Rafał (nick Beker) Andrev3 go zna :szeroki_usmiech
                                      Jeszcze pracując u Śliwki w Zabrzu opowiadał jak przyjechał koleś na lekko zdezelowanym rowerze, w lekko przetartych ciuchach. Na pierwszy rzut oka wyglądał jak żul.
                                      Został jednak profesjonalnie potraktowany jak kazdy klient , a nie wyrzucony za drzwi.
                                      Pooglądał popytał, podotykał, wyciągnął z zza pazuchy reklamówkę z kapusta.. i odjechał nową Fabią , a rower zostawił w rozliczeniu :wink:
                                      MARCIN
                                      Mój szkodnik

Komentarz

• Morgoth
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1116

wyciągasz (jak zwykle ) mylne wnioski,
                                        Raczej szukam drugiego dna i kombinuję co się kryje między wierszami

Co do kupna Merivy, wystarczyło grzecznie Pana spytać, czy jest tam na prowizji od sprzedaży, czy na pensyjce. Cóż, podejście "jak za komuny" nadal króluje w WIELU salonach sprzedaży, na szczęście w większych miastach jest po kilka salonów co ważniejszych marek.
                                        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                        G.B.Show

Komentarz

• andriu21tg
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 1499

Zamieszczone przez bzyq_74
                                          a rower zostawił w rozliczeniu
                                          hahha dobre

Komentarz

• mrfazi
                                            • 2010
                                            • 3103
                                            • Superb III (3V3)
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Kurna - szkoda że nie pofatygowałem się do salonu moim rowerem WIGRY3, mógłbym go zostawić nawet w rozliczeniu, choć wartość jego jest wielka, tyle przeżył, to już antyk.

Komentarz

• kbjanek
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 381

co do klintow historia taka, wg mnie zmyslona, ale fajna anegdota:
                                              kumpel pracowal kiedys w salonie merca,
                                              przyjechala babka i wybiera auta na zasadzie zielony nie pasuje pod buty,
                                              czerwony bedzie dobry do restauracji we wtorki, czarny mnie pogrubia itd itp.
                                              kumpel myslal ze babka se jajka z niego robi, wtem wybiega kierownik salonu
                                              typu "pan tadeusz nic nie robi caly rok" i osobiscie zajmuje sie babka.
                                              oczywiscie babka kupila fure za pare setek nawet nie wsiadajac.
                                              kumpel sprawdzil to jest najlepsza klientka tego salonu. wlascicielka kilku kamienic w paru miastach i firmy robiacej firanki.

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9935
                                                • Ford

Hahaha... Coś z życia wziętego - historia sąsiadki i jednocześnie psiapsiułki mojej małżonki. Otóż sąsiedzi uznali, że ich Yaris jest za mały na potrzeby rodziny 2+2 i postanowili kupić Nissana Note. Auto to im sie spodobało dlatego, że ja z żoną je im poleciłem - generalnie mimo, że go nigdy nie widzieli, uwierzyli nam, że to coś dla nich. I pojechali do dealera NISSAN-a i kupili auto nawet nie wsiadając do tego samochodu - jedyne co ich interesowało to to, że ma być czarne. Wsiedli do auta w salonie dopiero po wyraźnej zachecie sprzedawcy... I jak mówię - to jest historia prawdziwa...

A tak na marginesie: NOTE kupili sobie w marcu a teraz stoi w garazu teściowej Renaty, bo ślubny dostał służbowego Auris-a... Zapytałem, czemu go nie sprzedadzą - odpowiedzieli: bo nam się nie oplaca... :szeroki_usmiech Aha, Renata nie prowadzi...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• sesik
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 2165

Mi się z kolei przypomniała historia kolegi który pracował jako architekt w ire w czasach przed kryzysowych i w pierwszym tygodniu jego pracy (wcześniej pracował w zawodzie w naszym kraju), przyjechał pod ich biuro pan w najnowszym land rowerze w którym nawet przednia szyba była w gnojówce, pan w gumiakach również w gnojówce podszedł do kumpla i rzekł: "Panie mam mała działkę 20 hektarów i chciałbym żebyście mi zrobili mały domek taki 3 piętrowy bo sąsiad sobie zrobił 2 piętrowy to ja chce mieć większy" po tych słowach położył koledze na biurku reklamówkę z pieniędzmi i pytaniem czy tyle wystarczy na projekt. :diabelski_usmiech

Tam takie rzeczy ponoć norma, więc naprawdę nie rozumiem dlaczego kupno samochodu u nas ma być traktowane jak nie wiadomo jaka uroczystość.
                                                  :szeroki_usmiech
                                                  2 auta kupowałem w podkoszulku i krótkich gaciach oraz , o zgrozo , w sandałkach mając przy tym nie równo obcięte paznokcie u nóg :diabelski_usmiech
                                                  Już nie wspomnę o tym że nie pamiętam kiedy ostatnio się goliłem :diabelski_usmiech
                                                  Best ET = 13.666
                                                  Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                                  PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                                  http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Andrev3
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 6116

Zamieszczone przez sesik
                                                    w sandałkach mając przy tym nie równo obcięte paznokcie u nóg :diabelski_usmiech
                                                    za taką zniewagę nie pozwoliłbym Ci nawet wsiąść do wybranego modelu :haha:

Jak ja bym wam zaczął pisać historyjki jakie się odbywają przy zakupie to brakłoby nam serwera
                                                    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...